Navigation Menu

Over het Mediapark

Media Park Hilversum: het Hollywood van Nederland

Als je de televisie of radio afstemt op een Nederlands programma, is de kans groot dat deze in het Media Park in Hilversum is gemaakt. Dat is de reden waarom het Media Park ook wel een beetje wordt gezien als het Hollywood van Nederland. Het is niet alleen een plek waar veel televisie- en radioprogramma’s worden gemaakt, maar waar ook veel bekende Nederlanders dagelijks te vinden zijn voor hun werk. Een razend interessante plek dus voor iedereen die iets met televisie of radio heeft.

Het mediapark vanuit de lucht

Geschiedenis van het Media Park

Hilversum is al sinds het begin van de vorige eeuw een stad waar veel omroepen zich vestigen. Dat kwam vooral door de in 1918 opgerichte Nederlandse Seintoestellen Fabriek (NSF). Vanuit de fabriek wilde men radio-uitzendingen gaan verzorgen, waarvoor de Hilversumsche Draadloze Omroep werd opgericht. Daarna volgden er verschillende omroepverenigingen, die elk een specifieke laag uit de bevolking vertegenwoordigden, zoals katholieken, protestanten en socialisten.

Een van de studio's op het Mediapark

In 1961 begon men met de bouw van het Media Park om plaats te bieden aan het groeiende aantal activiteiten op het gebied van radio en televisie. In 1967 werden de eerste twee televisiestudio’s en een decormontagehal in gebruik genomen. In de jaren erna groeide het park verder uit en sinds 2009 is het ook mogelijk om als bezoeker langs te komen en een kijkje achter de schermen te nemen.

Hoe kom je op het Media Park?

Wil je zelf eens een kijkje nemen op het Media Park? Het is gevestigd aan de Sumatralaan in Hilversum en goed bereikbaar per auto. Zowel vanaf de A1 als de A2 en de A27 rijd je gemakkelijk naar het park, dat zich in het noorden van Hilversum bevindt.

Het Media Park is ook via het openbaar vervoer bereikbaar. Sinds het einde van 2013 heeft het een eigen Station Hilversum Media Park. Via de loopbrug over het spoor is het Media Park vervolgens eenvoudig per voet te bereiken.